Fontos, hogy hol kötöd meg a kötényedet!

dirndl-koteny-masni-helye.jpg

Ha jobb oldalt, akkor házas vagy és komoly kapcsolatban élsz. Ha bal oldalt, akkor egyedülálló vagy, de ez esetben készülj fel, hogy valószínűleg sok figyelemben lesz részed. Ha középen, akkor szűz vagy. Ha hátul, akkor meg vagy pincérnő, vagy özvegy vagy (tehát hagyjanak békén).

Mit hozzál még magaddal?

Tartsd észben, hogy mindent, amit magaddal viszel az Oktoberfestre, leönthetik sörrel.

Ne vigyél magaddal semmilyen nagyon drága holmit. Ha fotózni akarsz, az okostelefonod úgyis minden ilyen funkciót el tud látni.

okostelefon-selfie.jpg

Ami a legfontosabb, hogy mindig bizonyosodj meg arról, hogy elég készpénz van nálad! Nemigen tudsz bankkártyával fizetni a fesztiválon, és ha kifogysz a pénzből, azt jelenti, hogy az időből is. Azt ajánlanánk, hogy a biztonság kedvéért ez az összeg legalább 100 euró legyen. Mint mindig, tartsd rajta a szemed a holmijaidon. Még hasznos lehet zsebkendőt, kézfertőtlenítőt és pót-telefon akkut vinned magaddal.

Ne felejts el enni!

Kezd úgy a napot, akár egy igazi bajor: borjúkolbásszal, sörrel, pereccel, és azzal a fantasztikusan finom tradicionális édes mustárral. Aki már ismeri, az tudja, de aki először eszik ilyet, annak igen kellemes meglepetés lesz, hogy mennyire finom.

oktoberfest-etelek-italok.jpg

A perecek a legjobb barátaid! Tudd, nem nagyon lehet meghízni az alatt a nap alatt, amit a fesztiválon töltesz, de ez nagyon fontos étel itt. Egyél sokat, főleg, ha sok sört iszol. Különben hamar felfedezheted magad az „Oktoberfest ciki videói” címszó alatt a Youtubon, ahogy épp valami cikis dolgot teszel! :)

oktoberfest-sok-sor-hatasa.jpg

Ez még csak hagyján, ilyet fogsz látni Te is. Mi az alábbi megrökönyödésre gondoltunk, hogy "Na, ezt kellene elkerülni!" :D

ciki.gif

Mit ne hagyj ki? Mindenképp kóstold meg a csirkét! Ez egyike az Oktoberfest klasszikusainak. Nagyon-nagyon sós, de fantasztikus íze lesz, ha megiszol mellette egy-két liter folyadékot.

oktoberfest-csirke.jpg

A fesztivál területén, és környékén találhatsz ezeken kívül még olyan ízletes finomságokat, mint például palacsinta, főtt kukorica, és bratwursts.

Hely szerzés a sátrakban

Messze ez a legnagyobb csata, amit meg kell vívnod az oktoberfesti látogatásodor. A sátrak zsúfolásig telve vannak, és általában minden üres asztal le van foglalva. A szabály az, hogy ha a foglalás órájában nem jelennek meg az asztalnál, akkor az asztal szabaddá válik.

A foglaló ablakok 12:00-16:30-ig, és 17:00-tól 23:00-ig tartanak nyitva.

Legutóbb a mi csapatunknak szerencséje volt, mert pont találtunk egy felszabaduló lefoglalt asztalt a Schottenhamelnél, ami az egyik nagy sátor, körülbelül 17:30-kor. Senki se próbálta magának követelni, és mi engedtünk másokat is csatlakozni hozzánk, hiszen voltak még üres ülőhelyek. Ebben a sátorban töltött időt hivatalosan is felejthetetlennek nyilvánítottuk!

lowenbrau-sorsator-oroszlanos-teteje.jpg

A kedvencünk a Lowenbrau sátor volt, ahol masszív oroszlánszobrok találhatóak. A Hofbrau világhíres, és az Augustiner szerintünk a leginkább családbarát sátor, ám minden sátor csodálatos volt.

Túrák, és foglalások

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy jó dologra költöd a pénzed, csak jól járhatsz a Szomjas Történész (The Thirsty Historian) túrával. Ez 100 euróba kerül, ami persze soknak hangzik, de magába foglalta a tradicionális bajor reggelit (fél liter sör, két kolbász, és perec), egy magánutat a Pauliner sörfőzőknél, ahol szintén kap a látogató fél liter sört, egy lovak hajtotta kocsis utat, egy foglalást a Lowenbrau sátorban 12:00, és 16:30 között két liter sörrel, és fél csirkével. Plusz, a miénk volt a világ legédesebb pincérfiúja…

Minél többen vagytok, annál jobb!

Ha sikerült asztalt szerezned az Oktoberfesten, és van egy kis hely még, fontos, hogy szívesen megoszd másokkal. Amikor meglátsz valakit, aki barátságosnak tűnik, és látszik rajta, hogy épp helyet keres, hívd meg, hogy csatlakozzon a társaságotokhoz.

oktoberfest-tobben-egy-asztalnal.jpg

Mi így ismerkedtünk meg egy nagyon édes párral Ausztráliából, és néhány nagyon kedves némettel, ami csak még emlékezetesebbé tette ezt a napot.

Emléktárgyak

Ha már voltál ezen a fesztiválon, biztosan te is elcsodálkoztál már rajta, hogy miért visel minden lány egyet azokból a butuskás, mézeskalács szívecskékből készült medálokból.

oktoberfest-sziv-alak.jpg

Nos, ez a gyengédség egyik kifejezése a férfiak irányából. Mindenféle édes, és vicces formában kaphatók ezek a kis fincsi emléktárgyak. Vedd komolyan és annál széles mosollyal, ha a párod meglep eggyel!

Végezetül pedig ha velünk jössz az Oktoberfest Sörfesztiválra Münchenbe, még egy söröshordót is nyerhetsz (katt)!