Oktoberfest útmutató lányoknak

oktoberfest-utmutato-lanyoknak.jpg

Szóval, úgy döntöttél, hogy ellátogatsz az Oktoberfestre. Ez esetben biztos lehetsz benne, hogy egy életre szóló élményben lesz részed. De mégis, mit kell tudnod, mielőtt elindulsz a nagy kalandra? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz, amit a sátraktól, és a dirndlektől kezdve a sörökön át a csodálatos mézeskalácsokig, amit tudni érdemes.

Mire számíts?

Akár hiszed, akár nem, az Oktoberfest egy családbarát rendezvény - legalábbis a nap nagy részében. Számtalan karneváli gépre lehet felülni a híres sörsátrak mellett, és ezernyi ételkóstolási lehetőség van.

oktoberfest-korhinta.jpg

14 nagy sátorból lehet választani, egyik csodálatosabb, mit a másik. Teljesen normális, ha az ember csak egy, vagy két sátorba látogat el egy nap, és ott üldögél órák hosszat. Ha sikerül kifognod egy jó helyet, ahol élvezetes a környezet, semmi okod otthagyni egy másikért.

oktoberfest-zeneszek.jpg

A legtöbb sátorban van fúvószenekar, ami bajor zenei válogatásokat játszik, és szünetekben néha pop kulturális zene megy. Ne legyél zavarban, nyugodtan csatlakozz a hagyományos ivó-dalokhoz, és érdeklődj a helyieknél a szöveg után. Se’ perc alatt természetesnek fogod érezni! A nap vége felé (olyan 11 körül) a sátrakban hatalmas bulik vannak csodás zenékkel, hidd el, úgyse tudsz majd ellenállni az éneklésnek!

Mikor menj?

Az Oktoberfestre talán a hét közben a legjobb ellátogatni A hétvégék kicsit zsúfoltak. Viszont ha a hét végén érsz rá, akkor sem fogod rosszul érezni magad. Ebédidőben (körülbelül 12:00, és 16:30 között) leginkább családokkal találkozhatsz. A későbbi időszakban (nagyjából 17:00-től zárásig) a tömeg egyre nő majd. A fesztiválra való utazásra, és a távozásra mindenképp az egy napos non-stop buszos utunkat ajánlanám.

oktoberfest-munchen.jpg

A legfontosabb rész: a dirndl!

Nem kérdés, ha meg tudod tenni, muszáj egy dirndlt (tradicionális bajor női öltözet) szerezned! Ez teszi az élményt annyira autentikussá, arról nem is beszélve, hogy máshogy fognak bánni veled, ha ilyet viselsz. Igaz, nem olcsó mulatság, de megéri. Ha úgy adódik, akár a farsangi bulikra is felveheted majd!

dirdnl.jpg

Amikor dirndl-t veszel, van pár dolog, amit érdemes megfontolni:

  • Dönthetsz úgy is, hogy online előre megrendeled, és úgy is, hogy vársz addig, amíg Münchenbe érsz, és ott vásárolod meg, ez rajtad áll.
  • Ha úgy döntesz, hogy online megrendeled a dirndl-t, bizonyosodj meg róla, hogy biztosan jó-e a méret, ugyanis az, hogy visszaküldd Németországba, nem egy olcsó mulatság, úgyhogy nehogy túl rövid legyen. A legfontosabb, hogy legalább térd felett érő legyen, vagy különben kihívónak fogják találni.
  • Abban az esetben, ha Münchenben szeretnéd megvásárolni, érdeklődj a helyieknél a bolt holléte után. Rengeteg olyan bolt van, ahol lehet kapni ilyen ruhákat, amik szuper hitelesek, ám jobb több helyen megnézni, nehogy később kelljen rádöbbenned, hogy háromszor drágábban vetted meg a kelleténél! Van például dirndl a Marienplatz közelében található C&A-ban is, imádnivaló, és nagyon hiteles!

Folytatás: Fontos, hogy hol kötöd meg a kötényedet!