Biztonság az Oktoberfest alatt

oktoberfest-montazs.jpg

Eddig leírtuk, hogy mit ehetsz-ihatsz, hogy érdemes viselkedni, mit érdemes megnézni, milyenek is itt az emberek az Oktoberfest-en. Most érdemes szót ejteni egy kicsit arról is, hogy mennyire szórakozhatunk idén felhőtlenül a fesztiválon.

Az előző években nyugodt ki-bejárást biztosítottak a rendezők a területre, azonban az elmúlt hetek törtönései miatt pár dolog megváltozott.

Mivel ez egy igen nagy szabású rendezvény és kiemelten fontos Münchennek és a bajoroknak, így, hogy megőrizhessék népszerűségét, de biztonságos szórakozásként is lehessen számon tartani, bevezettek pár óvintézkedést mindannyiunk érdekében.

oktoberfest-belepes.png

Pár fontosabb pontot itt felsorolunk:

  • Ellenőrző pontokon keresztül juthatunk be biztonsági emberek által átvizsgálva a területre.
  • A biztonsági emberek számát 450 főre növelik.
  • Csomagjainkat ezentúl a bejáratnál megőrzőkben helyezhetjük el. Igaz, ez csak az ún. túlméretes csomagokra igaz, mert kistáskát, amely térfogata nem nagyobb 3 liternél, bevihetünk magunkkal. Természetesen ezt is ellenőrzés után.
  • A teljes területet körbezárják kerítéssel. Ez nem kis terület amúgy. 35 hektárt kell körbezárni, de lesznek mozgatható kertésrészek is a haladás megkönnyítésére.
  • A vendégek kevesebb kaput vehetnek igénybe a ki-bejutáshoz. 2 kapu csak a személyzetnek és a szállítóknak lesz fenntartva.

Ezek fontos döntések, de garantálják a vendégek biztonságát. Ha belegondolunk, igazából nem lesz nagy teher ezt kibírni, hiszen egy focimeccs esetén is találozhattunk már ilyen szabályokkal.

oktoberfest-montage.jpg

Szerencsére nincs arról szó, hogy bármi fenyegetné a fesztivált, de így még nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. A szigorítások érthetőek, hiszen tavaly is majdnem 6 millió résztvevője volt az Oktoberfest-nek és a rendezők szeretnék, ha továbbra is jól érezhetnénk magunkat itt. Számukra pedig fontos a látogatószám megőrzése.

biztonsag.jpg

Próbáld ki Te is idén az Oktoberfest-et! Vegyél részt akár non-stop utazás keretein belül azon a hétvégén, amelyik a legszimpatikusabb Neked. Élvezd a bajor vendégszeretetet és tölts el egy felejthetetlen napot Münchenben a fesztiválon!