Egyebek, amiket jó tudni az Oktoberfestről

oktoberfest-hullamvasut.jpg

Lehet, hogy az Oktoberfest leginkább a sörsátrairól híres, de jobb, ha nem egyszerűsíted le ezt a fesztivált csak a sörre. Az Oktoberfest rengeteg egyéb programmal vár (és ezek közül pár száz, vagy még annál is több egész évben), és a nagyon modern hullámvasútjával.

Mint vásárokon és fesztiválokon általában, itt is a különböző ügyességi, és stratégiai játékok rendkívül népszerűek. Jó néhány szórakoztató előadást is meg lehet tekinteni, ha beszélsz németül. Látogatóként érdemes kipróbálni minden mókásnak tűnő dolgot, melyek különösen jók lehetnek, ha a gyerekeiddel jössz, jöttök!

oktoberfest-korhinta.jpg

De ez az Oktoberfesti túlélő útmutató nem lenne teljes anélkül, ha megemlítenék még pár dolgot: az Oktoberfest első vasárnapján van egy hatalmas parádé, amelyet “Trachten- und Schützenzug”-nak hívnak.

Ez a parádé egész Münchenen átmegy, jellemző rá a fúvószenekar, és a rengeteg féle hagyományos bajor népi ruha!

oktoberfest-felvonulas.jpg

Turistaként ezt muszáj látnod. Mindemellett ez jó lehetőség arra, hogy láthasd München polgármesterét, és a bajorok miniszterelnökét.

Bennfentes tipp: Figyeld meg alaposan, mit viselnek: nem kockás inget, és nem handkerchiefs-t a nyakuk körül - oké, a kalapjuk elég furcsa lehet a más nemzetiségűeknek.

oktoberfest-fuvos-zenekar.jpg

A Nyitó Szombaton szintén van egy felvonulás, amelyen a sátortulajok is részt vesznek a lovakkal hajtott szekereiken.

oktoberfest-sorsator-tulajdonosok.jpg

Ha van egy kis időd, nézd meg! Hatalmas műsort csinálnak. Ne is lepődj meg ezen, hiszen 12 hónapjuk volt, hogy megfelelő összegeket gyűjtsenek össze a finanszírozására. Általában olyan turistákból, mint mindannyian vagyunk! :P

Ezek a lovas szekerek 10:45-kor lépnek be a parádéba. És hogy felismerd a sörsátrak szekereit, kattints ide az ismertetőjük megtekintéséhez!