Mennyi pénzt hozzak magammal az Oktoberfestre?

mennyi-penzt-hozz-oktoberfestre.jpgMár a belépés sem ingyenes, de vannak még más kiadásai az Oktoberfestnek, melyekre érdemes felkészülni.

Lássunk ezekből néhányat:

  • A sör kicsit több, mint 10 Euróba kerül.
  • Étel (például a hagyományos sült csirke krumpli salátával) újabb kb. 15 Euróba fog kerülni.
  • Egyéb rágcsálnivalók, nasik (perecek, szendvicsek, sütemények) ára nagyjából 4,50 Euró / darab.
  • A játékokon való menetek, és a hullámvasút újabb 5-10 Euró lesz.
  • A tömegközlekedés nagyjából is kb. 5 Euró lesz, ha azt igénybe kell venni

50-euro-oktoberfest.jpg

Ajánlott egy emberre legalább 50 Euróval számolni egy estére. Ez persze személyenként változó lehet, függ a személyes igényeidtől, gyomorkapacitásodtól, továbbá, hogy meddig szeretnél maradni, de lehet, hogy ajánlott inkább többet hozni. Ha egy egész napot szeretnél az Oktoberfesten tölteni, akkor kb. 100 Euróval számolj egy főre.

oktoberfest-atm-bankjegykiado-automata-munchen.jpg

Bennfentes tipp: Sajnos nem tudsz hitelkártyával fizetni. Akárhogy is lesz, arra azért számíthatsz, hogy vannak bankautomaták az Oktoberfest legtöbb kijáratának közelében (főleg a metrómegállók környékén), ahol fel tudsz venni pénzt. Mivel rengetegen akarnak majd készpénzt felvenni, ajánlott inkább magunkkal hozni eleget és ezt csak utolsó lehetőségként használd.

oktoberfest-sor-arak.jpg

Friss:

Münchenben a sörfőzők javaslata alapján minden évben a városvezetés mondja meg, hogy mennyiért adhatják a sört a sörfesztiválon.

Idén a sör literje 10,40-10,70 euróba kerül. Ugyanez tavaly 10,10-10,40 euró között volt.

Érdekességként az árról annyit, hogy amikor 1971-ben először bevezetett a literenkénti rögzített árat, akkor még 2,50-2,95 márka között lehetett kapni a folyékony kenyeret. Nos, némileg változott azóta az árfolyam.

Utazási tipp:

Hogy minél kedvezőbb áron juthass el az Oktoberfestre és amit megtakarítottál az úton, azt ott elkölthesd, érdemes non-stop buszos úttal valamelyik hétvégét megcélozni. A legkedvezőbb Oktoberfest utakat ide kattintva találod!

Címkék: Euro, Sör, Pénz, Oktoberfest, Ár