Mit egyél az Oktoberfesten?

oktoberfest-mit-egyel.jpg

Az egyik étel, amit minden Oktoberfest-látogatónak muszáj megkóstolnia, az a “Wiesn-Hendl” (grillezett csirke), ami a legélvezetesebb krumpli salátával, vagy káposztasalátával.

Egy másik, szintén fantasztikus ételt “Steckerlfisch”-nek hívnak, ez hal egy pálcikán, amelyet nyílt tűz felett grilleztek (a Fischer Vroni egy olyan sörsátor, ahol kifejezetten bajor halspecialitásokat szolgálnak fel).

oktoberfest-grillezett-hal.jpg

Persze, van még a híres Bajor perec, (a Brezn). A fősátrak előtti bódékban szokták árulni. Ezeket a bódékat minden évben hátrányos helyzetű embereknek adják ki, hogy támogassák őket, szóval ha itt eszel, két legyet üthetsz egy csapásra: megkóstolhatod a legfinomabb pereceket, és jót teszel másokkal.

oktoberfest-perec.jpg

Végül, de nem utolsó sorban ott van a “Wiesenherzen”. Az Oktoberfesten rengeteg bódéban lehet kapni ezeket a szív alakú mézeskalácsokat. Hagyományosan a férfiak veszik a feleségüknek, vagy a barátnőjüknek a szerelmük jelképeként. A csodás feliratok széles választékból válogathatsz - és medálként hordhatja a kedvesed. Minél nagyobb, annál jobban szereted. :D

oktoberfest-sziv-alak.jpg

Bennfentes tipp: Néhány bódéban még különleges üzeneteket is írnak egy kis plusz pénzért. Még azt is jó tudni, hogy nem lehet ételt vinni a sátrakba. Viszont a bajor törvények szerint a sörkertekbe vihetsz magaddal bármilyen ételt, ott csak az italt kell megrendelned.