Oktoberfest Sörfesztivál Münchenben

2016.sze.18.
Írta: EuroTravel Szólj hozzá!

Fontos, hogy hol kötöd meg a kötényedet!

dirndl-koteny-masni-helye.jpg

Ha jobb oldalt, akkor házas vagy és komoly kapcsolatban élsz. Ha bal oldalt, akkor egyedülálló vagy, de ez esetben készülj fel, hogy valószínűleg sok figyelemben lesz részed. Ha középen, akkor szűz vagy. Ha hátul, akkor meg vagy pincérnő, vagy özvegy vagy (tehát hagyjanak békén).

Tovább

Oktoberfest útmutató lányoknak

oktoberfest-utmutato-lanyoknak.jpg

Szóval, úgy döntöttél, hogy ellátogatsz az Oktoberfestre. Ez esetben biztos lehetsz benne, hogy egy életre szóló élményben lesz részed. De mégis, mit kell tudnod, mielőtt elindulsz a nagy kalandra? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz, amit a sátraktól, és a dirndlektől kezdve a sörökön át a csodálatos mézeskalácsokig, amit tudni érdemes.

Tovább

Egyebek, amiket jó tudni az Oktoberfestről

oktoberfest-hullamvasut.jpg

Lehet, hogy az Oktoberfest leginkább a sörsátrairól híres, de jobb, ha nem egyszerűsíted le ezt a fesztivált csak a sörre. Az Oktoberfest rengeteg egyéb programmal vár (és ezek közül pár száz, vagy még annál is több egész évben), és a nagyon modern hullámvasútjával.

Tovább

Mit viselj az Oktoberfesten?

oktoberfest-oltozek.jpg

A helyiek tradicionális bajor ruhát fognak viselni. Egy pár évvel ezelőtt ezeknek a ruháknak a viselése ismét nagyon népszerű szokássá vált, különösen a fiatalabb generáció körében. 15 évvel ezelőtt még összevonták a szemöldököket ezen a szokáson, de ma már szinte elképzelhetetlen úgy menni az Oktoberfestre, hogy nem viselsz Lederhosent (bőrnadrágot) vagy Dirndlt (színes hosszú ruhát).

Tovább